{Title (the title tag):1}
  • Partner van Fastfuriousscooters.nl
  • Welkom bij Fietstra
  • De plek voor je elektrische scooter
  • Verkoop, Inruil, Reparatie, Onderhoud
  • Gratis 1e beurt bij aankoop van je scooter
Fietstra » Fietstra Benzine voertuigen

Voordelen nieuwe benzine scooter

Een nieuwe scooter biedt een aantal voordelen ten opzichte van een 2de hands scooter. Zo krijg je de volle fabrieksgarantie en is hij krasvrij. Alles werkt zoals het moet werken en aan reparaties of onderhoud hoef je voorlopig ook niet te denken. Daarnaast is de veiligheid en betrouwbaarheid van een nieuwe brommer of scooter ook beter dan bij een gebruikte.

 

Bij een 2de hands scooter ken je de onderhoudshistorie niet en kun je vaak ook niet zien in welke staat hij technisch verkeerd. Welke reparaties er aan zitten te komen is vaak ook onduidelijk. Sommige reparaties kunnen duur uitvallen waardoor een nieuwe scooter onderaan de streep zelfs flink goedkoper kan zijn.

Naast onze elektrische voertuigen hebben we door onze samenwerking met Fast & Furious scooters ook de mogelijkheid om onze klanten te voorzien in een benzine scooter. 

 

Welke scooter merken zijn er, en wat zijn de verschillen?

De laatste jaren zijn er een hoop scootermerken bijgekomen. Veel daarvan zijn afkomstig uit China. Chinese scooters zijn goedkoop, maar de kwaliteit is daarmee ook wat lager dan bij Europese of Japanse merken. Heb je meer te besteden, en vind je kwaliteit belangrijk, dan raden we je een Europese of Japanse scooter aan. De meeste mensen kiezen voor kwaliteit wanneer ze afhankelijk zijn van hun tweewieler, bijvoorbeeld vanwege het werk of school. Een kwalitatieve scooter hoeft niet duur te zijn, dat bewijst de Piaggio Zip namelijk of de Sym Fiddle II. Wanneer je kiest voor kopen op afbetaling, dan is een kwalitatief goede scooter soms slechts enkele euro’s per maand duurder, dus kijk en vergelijk.

 

  • Japanse of Europese scootermerken zijn: Aprilia, Kymco, Peugeot, Piaggio, SYM, Vespa, Yamaha
  • Chinese scootermerken zijn: AGM, BTC, IVA, Killerbee, Vespelini, Riva, en Turbho.

 

Welke scooter modellen bestaan er?

Niet iedereen heeft dezelfde smaak, en dat is maar goed ook, anders zou iedereen op dezelfde bromfiets, bromscooter, snorfiets, of snorscooter rondrijden. Qua modellen is er veel keuze. De laatste tijd zijn de retro modellen erg in trek, maar je kunt ook kiezen uit een stadsmodel, sportief model of zakelijk model.

 

Retro scooters zijn gebaseerd op scooters van vroeger. De vormen zijn vaak rond en het design is relatief simpel gehouden. Niet te veel poes pas. Wil je een nieuwe retro scooter kopen, kijk dan eens bij Vespa, SYM, Killerbee, of Peugeot. .

 

Sommige sportieve scooters lijken net van het race circuit afgekomen te zijn, en hebben veel overeenkomsten met race motoren. Wie van sport houdt kan het beste kijken bij de merken Aprilia, Peugeot, Kymco.

 

Zakelijke scooters hebben vaak meer het uiterlijk van een motorscooter waarbij de afmetingen net wat royaler zijn. Denk hierbij aan de Sym Jet14, Peugeot Tweet, Piaggio Liberty, en Vespa Primavera.

 

Waar ga je de scooter voor gebruiken?

Ga je de scooter vooral bij mooi weer gebruiken, dus om af en toe lekker mee te toeren, dan kan een Chinese scooter een prima keuze zijn. Ze zijn goedkoop en perfect om mee te toeren. Wil je de scooter dagelijks gaan gebruiken, dan kun je beter investeren in een Europees of Japans merk. De betrouwbaarheid en degelijkheid is bij die tweewielers van een hoger niveau. Grotere wielen, dus 12 inch of groter, zorgt ook voor een betere wegligging. Ga je vaak met je nieuwe scooter op pad dan is dat ook een puntje waarop je kunt letten.

 

Nagenoeg iedere scooter is uit te rusten met extra opties en accessoires, waaronder een windscherm of een voor- of achterdrager. Daarmee verhoog je het comfort en de mogelijkheid om nog eens wat extra’s mee te nemen.

 

Wat kost een nieuwe scooter

Een nieuwe scooter kopen kan al vanaf zo’n 1000,- euro. Voor dat geld zijn er al een aantal modellen waaruit je kunt kiezen. Onder de 1500,- euro kom je in de meeste gevallen bij een Chinese scooter uit. Daarboven kom je sneller A-merken tegen. Ga je een nieuwe scooter kopen op afbetaling, dan is het prijsverschil per maand soms maar enkele euro’s. Een goede reden dus om voor een A-merk te kiezen waar je gewoon langer plezier van hebt.

 

Elektrische scooter

Wil je dagelijks de scooter gaan gebruiken, maar is de gemiddelde rit slechts een paar kilometer, dan is een elektrische scooter zeker iets om over na te denken. Er zijn veel nieuwe modellen bijgekomen, en ze zijn tegenwoordig qua design niet meer te onderscheiden van de modellen met brandstofmotor.

 

Met een elektrische scooter haal je ongeveer een 50-100 kilometer op een volle accu, dus het is een beetje uitrekenen of je daar mee uit de voeten komt. Een lege accu moet je opladen en dat kost meer tijd dan even langs de benzine pomp te gaan. Als je die tijd hebt kan een e-scooter zeker interessant zijn.

 

Elektrische scooters hebben een aantal interessante voordelen. De onderhoudsbehoefte is namelijk minimaal, en rijden op elektriciteit is 6x goedkoper. Qua aanschafprijs verschillen ze weinig met de benzine uitvoeringen.

 

Welke scooter is het beste?

Welke scooter het beste is hangt af van je budget en wat je ermee wilt gaan doen. Ga je veel of weinig kilometers maken, ben je groot van postuur, ga je hem dagelijks gebruiken of staat hij meer in de schuur? Over het algemeen genomen zijn de A-merken, dus de Japanners en Europeanen het beste van kwaliteit, en daardoor kom je minder vaak met pech te staan. Een elektrische scooter is veel minder storingsgevoelig, dus een Chinese elektrische scooter zou ook een prima optie kunnen zijn. Je moet wel even rekening houden met de laadtijd van de accu, want dat duurt gemiddeld 3-6 uur voordat hij weer helemaal vol is. Het is dus even rekenen of een escooter wel bij je past.

 

De hotsellers voor mensen met een klein budget is de Piaggio Zip, de Sym Fiddle II, Killerbee een zeer goede keuze. Is je budget wat groter, dan is de keuze ook groter.